MÜDEK AKREDİTASYON Bölümümüze Hayırlı Olsun.
Kahramanmaraş Pazarcık (Mw=7.7) and Kahramanmaraş Elbistan (Mw=7.6) - Earthquake Investigation Report
06 Şubat 2023 - Kahramanmaraş Pazarcık (Mw: 7.7) ve Kahramanmaraş Elbistan (Mw: 7.6) Depremleri İnceleme Raporu
Hacettepe İnşaat Mühendisliği Tanıtım Filmi
YAPI ISLERI TEKNOLOJILERI Uzaktan Egitim Tezsiz Yüksek Lisans Programı
Bölümümüz Tarafından Hazırlanan Elazığ Sivrice Depremi Ön İnceleme Raporu
Bölümümüz Tarafından Hazırlanan Elazığ Sivrice Depremi Ön İnceleme Raporu
Geopolimer Green Concrete
Small Scale 3D-Printing Additive Manufacturing Practice with %100 Construction and Demolition Waste Based Geopolymer at Hacettepe University Advanced Construction Materials Research Laboratory
Hacettepe University - Department of Civil Engineering
Hacettepe University - Department of Civil Engineering
Welcome to Hacettepe University!
Panoramic Campus Tour
Sıkça Sorulan Sorular

Sayın Öğrencilerimiz
Hacettepe Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Yapı İşleri Teknolojileri Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans Programını nda öğrenciler tarafından başvuru değerlendirme, ders kayıt, öğrenim ücreti ödeme ve mezuniyet hakkında sıkça sorulan sorulara verilen cevaplar aşağıda sizlerle paylaşılmıştır. Bu aşamalar sırasında bu hususlara dikkat etmeniz önerilmektedir.  

 
1- Programa kimler başvuruda bulunabilir?
 
Cevap: Herhangi bir üniversitenin MühendislikTeknoloji, ve Mimarlık Fakültesi lisans mezunları ve bu fakültelerden mezun herhangi bir Tezli veya Tezsiz Yüksek Lisans programına kayıtlı öğrenciler "Yapı İşleri Teknolojileri Tezsiz Uzaktan Öğretim Yüksek Lisans Programına" da kayıt yaptırabilir.
 
2- Başvurular için tarihleri nereden öğrenebilirim ve başvurumu nereden gerçekleştirebilirim?
 
Cevap: Başvuru ve diğer önemli tarihler (ders kayıt, katkı payı ödenmesi, vb.) H.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından belirlenmekte ve akademik takvimde duyurulmaktadır.
 
3- Başvuru değerlendirme ölçütleri nelerdir?
 
Cevap: Aday öğrencilerin değerlendirilmesinde sadece öğrencilerin lisans mezuniyet not ortalamaları göz önünde bulundurulmaktadır. 4'lük sistemdeki notlar 100'lük sisteme çevrildikten sonra sıralama yapılmakta açılan kontenjan sayısına bağlı olarak ilk asil adaylar ardından ise yedek adaylar belirlenmektedir.
 
4- Başvuru sırasında en çok yapılan hata nedir?
 
Cevap: Mezuniyet ortalaması 4'lük sistemde olan aday öğrencilerin 100'lük sisteme çevirirken üniversitelerinin dönüşüm tablolarını kullanmamalarıdır. Bu hata öğrencilerin yanlış beyanda bulunmalarına sebep vermekte ve asil listede kazanmalarına rağmen kayıtlarının gerçekleşmemesi sebep olabilmektedir. Ayrıca başvuru sırasında e-devlet üzerinden alınan belgeler kabul edilmekte olup, fotokopi olarak gönderilen evraklar kabul edilmemektedir.
 
5- Başvuru belgelerini nasıl hazırlamalıyım?
 
Cevap: Başvuru için gerekli belgeler ve hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlar H.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından duyurulmaktadır. Hazırlanan belgeler akademik takvimde belirtilen tarihler arasında H.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsüne elden teslim edilmesi gerekmektedir. 
 
6- Dikkat etmem gereken hususları nereden öğrenebilirim?
 
Cevap: Öğrenim süresi boyunca dikkat etmeniz gereken hususları H.Ü. Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav YönetmeliğindenYükseköğretim Kurumlarında Uzaktan Öğretime İlişkin Usul ve EsaslarH.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü ve H.Ü. İnşaat Mühendisliği internet sayfalarından öğrenebilirsiniz. 
 
7- Program müfredatına ve ders içeriklerine nereden ulaşabilirim?
 
Cevap: Program müfredatına ve ders içeriklerine H.Ü. Bologna AKTS Bilgi Paketi Sayfasından ulaşabilirsiniz.
 
8- Ders seçimlerini için bir program bulunuyor mu? 
 
Cevap: H.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından açıklanan ders programlarının yapılması (katkı paylarının ödenmesi) tarihleri arasında H.Ü. Prens Sistemi üzerinden kullanıcı adınız ve şifrenizle giriş yaparak ders seçimi oluşturabilir ve ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
 
9- Ders kayıt haftasında ders seçimlerini neye göre gerçekleştirebilirim?
 
Cevap: Öğrencilerin ilk olarak dönem içinde açılmış olan bütün zorunlu dersleri kodlamaları gerekmektedir (daha önce alıp da dersten başarılı olan öğrenciler hariç). Ardından almak istedikleri seçmeli dersleri kodlayabilirler. Öğrencilerin ilk iki dönemde bütün zorunlu dersleri başarı ile tamamlamış olmaları gerekmektedir. Zorunlu dersleri ilk iki dönemde başarılı ile tamamlayan öğrenciler öğrenciler 3. dönemlerinde bitirme projesini kodlayabilirler. Öğrenciler 3. dönemde bitirme projesi ile birlikte en fazla 2 seçmeli ders alabilirler. 3 dönemde gerekli koşulları sağlayamayan öğrencilerin program ile ilişiği kesilmektedir.
 
10- Derslerimi prens sistemi üzerinden seçtim, ancak ödeme ile ilgili sorun yaşıyorum kiminle iletişime geçmem gerekiyor?
 
Cevap: Ödemeler ile karşılaşılan sorunlarla H.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü ilgilenmektedir.
 
14- Ders içeriklerine ulaşabileceğim bir sanal ortam bulunuyor mu?
Cevap: Ders içerikleri ve dersin takibi için uygulanacak yöntemler ders sorumlusu tarafından belirlenmektedir. Ders içerik paylaşımları ve duyurular Moodle programı (https://moodle.ce.hacettepe.edu.tr/login/index.php) üzerinden yapılabilmektedir. 
Yeni kayıt yaptıran öğrenciler, tanımlanan kullanıcı adı ve şifreler için H.Ü. İnşaat Mühendisliği internet sayfası duyurular kısmını dönem başlangıcında takip etmeniz gerekmektedir.
 
12- Ders başarı değerlendirmesi nasıl yapılmaktadır?
Cevap: Derslerde başarı değerlendirmesi ara sınav, ödev ve yıl sonu sınavlarından aldığınız notlara göre yapılmaktadır. Ara sınav ve ödev teslimleri genellikle online olarak gerçekleşme ile birlikte finaller yönetmelik gereği yüz yüze yapılmaktadır.
 
13- Seçmiş olduğum seçmeli dersten kaldım, ne yapmam gerekiyor?
 
Cevap: Seçmiş olduğunuz seçmeli dersten başarısız olmanız halinde ve bir sonraki dönem bu dersin açılmaması durumunda bir sonraki dönemin başında bölüme ders değiştirme dilekçesi vermeniz gerekmektedir. 
 
14- Mezuniyet için gerekli koşullar nelerdir?
 
Cevap: Mezuniyet için öğrenciler en az 30 ulusal kredilik ders ve dönem projesi alarak bu derslerin hepsinden başarılı olmak zorundadır. Avrupa Kredi Transferi Sistemine göre ise öğrenciler, dönem projesiyle birlikte toplamda 90 AKTS kredilik ders almak ve başarıyla tamamlamak zorundadırlar. Öğretim programında belirlenmiş ders ve kredileri ilk iki yarıyılda başarı ile tamamlayan öğrenciler üçüncü yarıyılda Dönem Projesi dersini almak zorundadır. Öğrenci, dönem projesi dersinin alındığı yarıyılda bu derse kayıt yaptırmak ve yarıyıl sonunda yazılı proje ve/veya rapor vermek zorundadır. Bu gereklilikleri yerine getiren öğrenciler Yapı İşleri Teknolojisi Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans programından mezun olabilirler.
 
15- Mezun olmam için yapmam gerekenler nelerdir?
 
Cevap: Mezuniyet koşullarını sağlayan öğrencilerin H.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü internet sayfasından ulaşabilecekleri Tezsiz Yüksek Lisans Mezuniyet Tutanağı ve Mezuniyet Formunu bölüme teslim etmesi gerekmektedir.
 
Not:
Duyurular için H.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü ve H.Ü. İnşaat Mühendisliği internet sayfalarını (//www.fenbilimleri.hacettepe.edu.tr/ ve https://ce.hacettepe.edu.tr/ ) takip ediniz. Süreçlerin takibindeki sorumluluk tamamen size aittir.